Tüp Bebek
Tüp Bebek Tedavisi
ve Tedavi Süreçleri.
IVF (Tüp Bebek)
İlaç tedavisi sonrası kadından toplanan yumurtaların erkekten elde edilen spermlerle laboratuvar ortamında birleştirilmesi sonunda elde edilen embriyoların rahme verilmesidir.Erkekte ve kadında belirlenmiş ciddi bir problem olmaması durumunda yapılan en az 2 aşılamadan gebelik elde edilememiş ise tüp bebek tedavisine geçilir. Bunun dışında, kadında tüplerin tıkalı olması, rahim içi yapışıklıkların bulunması, endometriyozis, antisperm antikor varlığı gibi immünolojik sorunlar, erkekte sperm sayı, hareket ve yapısında çok ciddi bozukluk olması, çeşitli genetik hastalık ya da kromozomal bozukluk varlığı, açıklanamayan infertilite ve diğer tedavi yöntemleriyle gebelik elde edilememesi durumlarında tüp bebek tedavisi uygulanır.
Tekrarlayan Ivf Başarısızlığı
Başarısız tüp bebek tedavilerinin ardından çiftler hem fiziksel hem ruhsal olarak kendilerini yorgun hissettikleri bir dönem yaşar. Umutsuzluk hissinin yoğunlaştığı bu dönemde belki bir kez daha tüp bebek tedavisi denemek istemeyebilirsiniz. Fakat unutmayın ki; başarısız deneme ya da denemeler yaşamış olmanız, asla bebek sahibi olamayacağınız anlamına gelmez.Başarılı bir tüp bebek tedavisi için öncelikle bebek sahibi olmanızın önündeki engelin ne olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. İnfertiliteye neden olan etkenleri cinsiyetlere göre ayrıştırdığımızda, %30-40 oranında kadına bağlı faktörler, %40-50 oranında erkeğe bağlı faktörler ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte hem erkek hem de kadına bağlı faktörler %25 oranında etkili olurken, çiftlerin %15-20'sinde herhangi bir neden tespit edilememektedir.
Merkezlerimizde Uygulanan Başarı Artırıcı Yöntemler
Genetik Kaynaklı Başarısızlıklara Karşı NGSEmbriyonun detaylı ve hızlı bir şekilde incelenmesini sağlayan NGS teknolojisi, kromozom düzeyinde bozukluk taşımayan ve gebelik oluşturma kapasitesi en yüksek embriyoların tespit edilmesini sağlar. Kromozomların tümünün incelenmesine olanak sunan NGS ile embriyonun rahme tutunma şansını %80’lere kadar çıkarmak mümkün.
NGS teknolojisini özellikle aşağıdaki durumlarda öneriyoruz:
Erkeğe bağlı kısırlık
Sebebi bilinmeyen kısırlık
Tekrarlayan düşükler
Tekrar eden başarısız tüp bebek denemeleri
İleri yaş hastalar
Emriyoskop Sayesinde Embriyolarınız Güvende
Embriyoların gelişimleri hakkında detaylı bilgi veren Embriyoskop teknolojisi sayesinde embriyolarınız 7/24 embriyoskoptan çıkarılmadan incelenebiliyor ve kaliteleri buna göre saptanıyor. Şu anda dünyada bulunan en dinamik takip sistemi olan embriyoskop ile gebelik başarı oranlarında ciddi artış gözlemlenmektedir.
Rahim Dinlendirme ile Yüksek Gebelik Şansı
Son yıllarda yapılan çalışmalar, yumurta büyütmek için kullanılan ilaçların, kullanıldıkları süre içinde rahmin iç tabakasını (endometrium) olumsuz etkileyebildiğini göstermiştir. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırabilmek amacıyla tedavide elde edilen iyi kalitedeki embriyolar dondurularak 1-2 ay transfer yapılmadan ara verilir. Olumsuz hormonal etkiler geçmiş, rahim dinlenmiş iken de embriyoları transfer ediyoruz.Rahim dinlendirme yönteminin başarılı olabilmesi için embriyoların son derece yüksek başarı oranları ile dondurulabilmesi ve istenildiğinde zarar görmeden çözülebilmesi gerekir. Rahim dinlendirme yöntemi uygulanan hastalarda, taze transfer yapılan hastalara oranla %5-15 kadar daha yüksek gebelik oranları sağlanabilmektedir.