İleri Yaş

sebepleri ve tedavileri.

Kadınlarda doğurganlık 30’lu yaşlardan sonra azalmaya başlar ve bu azalma 40’lı yaşlardan sonra hızlanarak devam eder. Kadınlar doğduklarında belirli sayıda yumurtaları vardır ve kadın doğduğu anda itibaren tekrar yumurta üretmez, yumurtalığına depolanmış olan yumurtaları her ay adetiyle birlikte tüketir. Yumurtalıktaki yumurta sayıları kişiler arasında farklılıklar gösterir ve her adet döneminde bu sayı gittikçe azalır. Yumurtaların azalması ise hem doğal yollarla hem de tedaviler sonucunda oluşan gebelik oranlarının azalmasıyla sonuçlanır.

İleri yaşlardaki kadınların gebeliği ile ilgili bir diğer önemli nokta da yumurta kalitesinin düşmesidir. Buna bağlı olarak, bir yıl içinde canlı doğumla sonuçlanan gebelik elde etme oranı, 30 yaşındaki kadınlarda %75, 35 yaşındakilerde %66, 40 yaşındakilerde ise %44 olarak belirtilir. Ayrıca yumurta yaşlanmasının bir sonucu olarak ileri yaş gebeliklerinde gebeliğin düşükle sonlanma riski de artmaktadır. Yaşla birlikte miyomlar gibi jinekolojik problemlere, şeker hastalığı, guatr ve diğer tıbbi sorunlara daha sık rastlanmaktadır.

İleri Yaş Kadınlarda Tüp Bebek Tedavisi

İleri yaş kadınların tetkik ve tedavi aşamalarında zaman kaybedilmemesi çok önemlidir. Kadın yaşı 35 ve üzerindeyse 6 ay, 40 yaş ve üzeri için ise 3 ay korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebelik oluşmamışsa doktora başvurmak gerekmektedir. Çiftin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte ileri yaş hastalarda da tüp bebek tedavileri ile gebelik elde etmek mümkündür. Bu noktada tüp bebek merkezinin gelişmiş bir embriyoloji laboratuvarına sahip olması, dondurma/çözme tekniklerini iyi uygulayabiliyor olması gebelik elde etme şansını da o kadar arttırır. Uzman ekibimiz, son teknolojik donanıma sahip embriyoloji laboratuvarımız ve başarı artırıcı yaklaşımlarımız ile sizlere destek vermeye hazırız.

Tüp Bebek Tedavisinde Kaç Embriyo Transfer Edilmektedir?

Tüp bebek yönetmeliğine göre 35 yaşın altındaki kadınlarda ilk 2 denemede tek embriyo, sonraki denemelerde 2 embriyo, 35 yaşın üzerinde kadınlarda ise 2 embriyo transfer edile-bilmektedir.

Tüp bebek tedavilerinde uyguladığımız başarı artırıcı yöntemler:

Bireyselleştirilmiş tedavi
Embriyoskop (Sürekli Embriyo İzleme Sistemi)
Rahim Dinlendirme
NGS (Yeni Nesil Dizileme Tekniği)
Havuz Yöntemi